Lämmin ajatus sinulle yrittäjäkollega

25.3.2021
Kirsi Paldanius

Tervehdys yksinyrittäjäkollega!

Julkaistu Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät ry:n yksinyrittäjämeilissä, yksinyrittäjille suunnatussa uutiskirjeessä 25.3.2021

 

Tänä aamuna koiria metsälenkillä käyttäessäni äänimaisemaan tunkeutui tuttu, mutta tässä maaliskuun talvisessa ympäristössä hyvin vieras ääni. Joutsen siellä töräytteli napakasti viestiään toiselle. Pysähdyin metsäpolulle ja käänsin katseeni mäntyjen latvuksiin. Pian pääni yli lensi kaksi upean uljasta, valkoista lintua kompassisuuntima tiukasti kohti pohjoista.

Voi ei! Teki mieli huutaa joutsenpariskunnan perään "Kääntykää takaisin! Ettekö näe, että täällä on vielä täysi talvi!"

Tunsin liikuttuvani, silmäni kostuivat. Ei kovin tyypillistä minulle. Kuulostelin itseäni ja huomasin alakulon läsnäolon, tunsin suruakin. Annoin tuon hetken noille tunteille ja ajatuksille ja hengitin muutaman kerran syvään, rauhallisesti. Kun kutsuin itseni takaisin metsäpolulle, olivat joutsenet jo etäällä.

Elämme hyvin erikoista aikaa jo toista vuotta. Välillä voi olla haasteellista pitää mielessä, että jaksamisesta huolehtiminen on selviytymisen perustaito. Tässä poikkeavassa tilanteessa tärkeää on pitää kiinni perusrutiineista. Jos rutiinit ovat olleet kadoksissa, kannattaa niiden pohtimiseen ja palauttamiseen käyttää hieman aikaa ja energiaa. Jos oma jaksaminen mietityttää, on syytä pyytää apua. Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien asiantuntijapalveluista löydät tukea erilaisiin yrittäjän arjen tilanteisiin.

Puhelinneuvonta on maksutonta.

PPY:n ESR-rahoitteisen Läsnä yrittäjän arjessa -hankkeen puitteissa järjestetään myös monenlaista voimaannuttavaa koulutusta ja voimavaroja vahvistavia keskustelutilaisuuksia. Tavataanko keskiviikkona 31.3. klo 15-17, kun vuorossa on Vahvuuksista voimavaroja yrittäjän arkeen? Webinaarissa kutsun sinua oppimaan omista vahvuuksistasi ja valjastamaan niitä voimavaroiksesi.

Olet sydämellisesti tervetullut.

Kirsi Paldanius