Vahvuuskalenteri 2022: Tammikuu - hyveet ja luonteenvahvuudet

31.12.2021
Kirsi Paldanius

Tammikuu

Tammikuun teemana ovat luonteenvahvuudet. Vahvuuskalenteri esittelee myös kuusi universaalia hyvettä, joista yhteen jokainen 24 luonteenvahvuudesta kytkeytyy.  Luonteenvahvuudet ovat yhteydessä muihin vahvuuksien lajeihin ja siksi tärkeä osa itsetuntemusta. Tässä luonteenvahvuudet hyveiden mukaan jaoteltuna:

  1. Viisaus: arviointikyky, luovuus, näkökulmanottokyky, oppimisen ilo ja uteliaisuus,
  2. Luonteenlujuus (rohkeus): innostus, rehellisyys, rohkeus ja sinnikkyys
  3. Inhimillisyys: rakkaus, sosiaalinen älykkyys ja ystävällisyys
  4. Oikeudenmukaisuus: johtajuus, reiluus ja yhteistyö
  5. Kohtuullisuus: anteeksianto, harkitsevaisuus, itsesäätely ja vaatimattomuus
  6. Transsendenssi (ylittämiskyky): henkisyys, huumori, kauneuden ja erinomaisuuden arvostaminen, kiitollisuus ja toiveikkuus.
(Peterson & Seligman 2004)

Luonteenvahvuudet ovat keskeinen osa positiivisen psykologian laajaa vahvuusnäkemystä. Ne ovat itseisarvoisesti hyviä ja moraalisesti arvokkaita. Luonteenvahvuuksia ei voi, eikä ole tarpeen laittaa paremmuusjärjestykseen. Meillä kaikilla on potentiaalisesti käytettävissä kaikki 24 luonteenvahvuutta.

Lataa tammikuun 2022 vahvuuskalenteri jpg-muodossa klikkaamalla kuvaa.

Lue lisää Sanna Wenströmin kirjoituksesta Luonteenvahvuudet - mitä ne ovat?

Täältä voit ladata tammikuun Vahvuuskalenteri jpg-tiedostona tai pdf-muodossa. Kalenteria saa vapaasti jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Käytä jakaessasi mieluusti hästägejä #vahvuuskalenteri2022 #luonteenvahvuudet #voimakehä #sepontytär #tammikuu. Kiitos!


Haluatko tutustua luonteenvahvuuksiisi? Tee luonteenvahvuuksien kartoitus. Maksuttoman kartoituksen mahdollistaa positiivisen psykologian tutkimuskeskus, VIA-Instituutti. Kartoituksen tekeminen ei sido sinua mihinkään. Vastattuasi kartoituksen väittämiin, saat henkilökohtaisen raportin 24 luonteenvahvuuden tämänhetkisestä järjestyksestä.

Lue lisää luonteenvahvuuksista VOIMAKEHÄ®-sivustolla. VOIMAKEHÄ® on ohjauskonsepti ja työkalu vahvuuksien tunnistamiseen ja nimeämiseen. Se perustuu nk. laajaan vahvuusnäkemykseen, johon sisältyvät luonteenvahvuudet, luontainen kyvykkyys ja lahjakkuus, hankitut taidot ja osaaminen, kiinnostuksen kohteet, arvot sekä resurssit.

Haluatko tuntea itsesi paremmin? Voimakehäprofilointi™ on sinua varten! Osa meistä VOIMAKEHÄ®-lisenssivalmentajista tekee Voimakehäprofilointeja, joka tarkoittaa kahden tunnin henkilökohtaista yksilöohjausta. Voimakehäprofilointi soveltuu sinulle, kun haluat paremmin tutustua vahvuuksiisi ja sitä kautta vahvistaa omaa hyvinvointia, työn imua tai selkiyttää omia urasuunnitelmiasi.