Vahvuuskalenteri 2022

30.12.2021
Kirsi Paldanius

Vahvuuksien vuosi 2022 - tauolla toistaiseksi

Syksyllä 2021 sain päähäni idean, joka ei jättänyt rauhaan. Se häiriköi nukkumaan mennessä ja töitä tehdessä ja viimein vaati tulla kuulluksi - ja lopulta näkyväksi.

Nyt syksyllä aloittamani kalenteriprojekti on edelleen ihanasti levällään ja vasta tammikuu on kokonaan valmis. Moni asia mietityttää, eikä vähäisin niistä ole se, että saanko koskaan aikaan kokonaista kalenterivuotta. Mutta hei! Se ei tällä hetkellä haittaa ollenkaan! Olen saanut aikaan jotain ja haluan näyttää sen sinulle - ja koko maailmalle!

Vahvuudet kalenteriksi

Olen viimeisten kahden vuoden aikana saanut osallistua useisiin OAMK:n PoJo Positiivisen johtamisen hankkeen koulutuksiin, webinaareihin ja työpajoihin. Olen tutustunut positiivisen psykologian laajaan vahvuusnäkemykseen ja VOIMAKEHÄ®-menetelmään, positiivisen organisaation PRIDE-teoriaan ja saanut käytännössä kokea, miten vahvoja työkaluja ne ovat ja miten valtavia myönteisiä vaikutuksia niillä on.

Vahvuuksien hyödyntämisen on useissa tutkimuksissa osoitettu olevan yhteydessä mm.:

  • itsetuntoon, minäpystyvyyteen ja psykologiseen pääomaan;
  • hyvään elämään, onnellisuuteen;
  • työssä kukoistamiseen ja työhyvinvointiin;
  • työn imuun, innostukseen ja merkityksellisyyden kokemiseen;
  • työssä suoriutumiseen, työn tuottavuuteen, asiakasuskollisuuteen sekä
  • vähäisempään stressiin ja vähäisempiin sairauspoissaoloihin.

Jäsennän ajatuksiani kirjoittamalla ja piirtelemällä ajatuskarttoja, kaavioita ja grafiikoita. Positiivisen psykologian laajaan vahvuusnäkemykseen liittyy paljon yksityiskohtia, joita minun on ollut helpompi lähestyä esimerkiksi tekemällä valmennusasiakkailleni materiaalia ja harjoituksia vahvuuksiin liittyen. Samalla opin itsestäni ja omasta vahvuuspotentiaalistani valtavasti! Halusin jalostaa ja jakaa joitakin ajatuksistani edelleen.

Julkaisen blogissani kuukausittain (näin ainakin suunnittelen vielä tänään) uuden kalenterilehden, jonka teema liittyy jollain tapaa positiivisen psykologian laajaan vahvuusnäkemykseen. Saatanpa jopa kirjoittaa kalenterikuukaudelle jotain saatesanojakin - se jää nähtäväksi. Tänään, vuoden 2021 viimeisenä päivänä saa päivänvalonsa ensimmäinen kalenterilehti ja kuukausittain, jotakuinkin kuukauden viimeisenä päivänä aina seuraava. Ole hyvä!

Ps. Tätä iloa saa jakaa - mitä enemmän, sen parempi! Käytä jakaessasi mielellään hästägejä #vahvuuskalenteri2022 #luonteenvahvuudet #voimakehä #sepontytär #kuukaudennimi

(Päivitetty 30.1.2022)


Haluatko tutustua luonteenvahvuuksiisi? Tee luonteenvahvuuksien kartoitus. Maksuttoman kartoituksen mahdollistaa positiivisen psykologian tutkimuskeskus, VIA-Instituutti. Kartoituksen tekeminen ei sido sinua mihinkään. Vastattuasi kartoituksen väittämiin, saat henkilökohtaisen raportin 24 luonteenvahvuuden tämänhetkisestä järjestyksestä.

Lue lisää luonteenvahvuuksista VOIMAKEHÄ®-sivustolla. VOIMAKEHÄ® on ohjauskonsepti ja työkalu vahvuuksien tunnistamiseen ja nimeämiseen. Se perustuu nk. laajaan vahvuusnäkemykseen, johon sisältyvät luonteenvahvuudet, luontainen kyvykkyys ja lahjakkuus, hankitut taidot ja osaaminen, kiinnostuksen kohteet, arvot sekä resurssit.

Haluatko tuntea itsesi paremmin? Voimakehäprofilointi™ on sinua varten! Osa meistä VOIMAKEHÄ®-lisenssivalmentajista tekee Voimakehäprofilointeja, joka tarkoittaa kahden tunnin henkilökohtaista yksilöohjausta. Voimakehäprofilointi soveltuu sinulle, kun haluat paremmin tutustua vahvuuksiisi ja sitä kautta vahvistaa omaa hyvinvointia, työn imua tai selkiyttää omia urasuunnitelmiasi.