Koolla etänä - kohti motivoivia etäkohtaamisia!

24.3.2021
Kirsi Paldanius

Koulutusuutta!

Urallani aikuiskouluttajana olen suunnitellut, organisoinut ja toteuttanut kymmeniä koulutuksia ja työpajoja erilaisiin tarpeisiin, sekä  luennoinut eri aiheista moninaisille kohderyhmille. Yrittäjänä tuottanut koulutuspalveluita mm. Suomen työnohjaajat STOry:n jäsenistölle, sairaanhoitopiireille, metallialan yrityksen henkilöstölle, sekä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjille. Palaute on ollut ilahduttavan myönteistä.

Selkeä esitys, monipuolinen materiaali, rohkaiseva ote, mukava ryhmä. Voisi olla pidempikin koulutus tästä aiheesta. Kiitos! 
(Asiakaspalaute 20.3.2021)

 

Innoituksen lähteenä Koolla etänä I-III kokonaisuudelle on ollut meidän kaikkien yhteinen hyppy etänä kohtaamisen syvään päähän. Toimivat yhteydet ja tilaisuuteen sopivat järjestelmät eivät yksin riitä etäkokouksen onnistumiseen. Täytyy luoda turvallinen ympäristö, tuoda yhteen oikeat osallistujat ja mahdollistaa aito kohtaaminen, osallistaminen, kiireetön läsnäolo ja avoin vuorovaikutus.

Minulle tämä "aateekoo" on välttämätön paha, mutta nyt huomaan, että voimme tulla toimeen keskenämme! Haluan rohkaista sinua järjestämään näitä kursseja lisää myös kaikille avoimina koulutuksina. Kiitos Kirsi!
(Asiakaspalaute 11.2.2022)

Huoli työyhteisöjen hyvinvoinnista ja yksilöiden jaksamisesta virtuaalitapahtumien virrassa sai minut tarttumaan toimeen ja suunnittelemaan kolmen Koolla etänä -koulutuksen sarjan kaikille organisaatioille sopivaksi kokonaisuudeksi.

  • Koolla etänä I - parempia etäpalavereja
  • Koolla etänä II - Zoom tehokäyttöön
  • Koolla etänä III - vuorovaikuta verkossa

Koulutussarjan jokainen osa on mahdollista toteuttaa itsenäisesti ja osat ovat räätälöitävissä organisaation tarpeisiin.

Koolla etänä I - parempia etäpalavereja

Koolla etänä I - parempia etäpalavereja sopii työyhteisölle tai tiimille, jossa etäosallistuminen ja -osallistaminen koetaan haasteeksi. Kun työntekijän aika tuntuu tuhraantuvan turhiin tapaamisiin ja etäkokouksen tai -palaverin järjestäminen tuskastuttaa lähijohtajaa, on aika päivittää palaverikäytännöt. Opit mm. kuinka:

  • avaat etätapahtuman napakasti, luottamusta herättäen,
  • vahvistat keskustelun visualisoinnilla muistamista ja käsiteltyihin asioihin palaamista ja
  • varmistat osallistujien sitoutumisen kokouksen päätöksiin ja sovittuihin toimenpiteisiin.

Onko sinulla visio siitä, miltä teidän organisaationne kohtaamisen kulttuurin tulisi näyttää huomenna? Hienoa! Suunnittelen ja toteutan organisaatiollenne koulutustilaisuuden, jossa osallistujat luovat yhdessä uuden palaverikäytänteiden mallin ennalta sovittujen reunaehtojen mukaisesti.

Koolla etänä II - Zoom tehokäyttöön

Meillä siirryttiin Skypestä Zoomiin, mutta palaverit on edelleen ihan samanlaisia kuin kymmenen vuotta sitten, sitä samaa mustaa ruutua tuijotetaan nyt vaan kauempana toisistamme. Luulen, että kaikki puuhaa omia juttujaan, sillä kenelläkään ei ole koskaan mitään sanottavaa.
(Lähijohtajan kauhuskenaario keväällä 2021)

Kaipaako työyhteisösi jämäkkyyttä kokouksiin tai uutta puhtia tiimipalavereihin? On aika päivittää myös osallistujien "käyttöliittymät"!

Koolla etänä II perehdyttää Zoomiin ja esittelee perustoimintojen lisäksi muutamia järjestelmään rakennettuja osallistavia toimintoja.  Jo kahden tunnin koulutuksen aikana opitte virittämään Zoomin hyötykäyttöön - työyhteisönne etätapaamisen tarpeisiin!

Koolla etänä III - vuorovaikuta verkossa

Kun perusasiat ovat kunnossa, on aika kiivetä nextille levelille.

Miksi kukaan ei ole aikaisemmin kertonut, että tiimipalaverissa ja henkilöstön sisäisessä koulutuksessa voi käyttää muitakin fasilitoinnin keinoja kuin fläppi ja PowerPointit? Ja että ne toimii alustalla kuin alustalla?!
(Ehkä Tuleva Edelläkävijä)

Koolla etänä III sopii erilaisten kokousten, tiimipalavereiden, työyhteisön koulutustilaisuuksien, webinaarien ja etävalmennusten vetäjälle. Puolen päivän Vuorovaikuta verkossa koulutuksessa koet konkreettisesti vuorovaikuttamisen hyödyn innostavassa ilmapiirissä! Opit myös:

  • suunnittelemaan toimivan etätapahtuman,
  • järjestämään tilaisuuden, jossa syntyy läsnäolon kokemus,
  • tapoja osallistamiseen, eli osallistujien aktivointiin ja
  • saamaan erilaisten osallistujien äänen kuuluville.

Saat heti pakkiisi useita työkaluja ja varmuutta niiden käyttöön!

Kiinnostuitko? Varaa maksuton tarvekartoitus tai lähetä yhteydenottopyyntö sitoumuksetta.