Referenssejä

 • Monialaisen tiimin työnohjaus

  “Meillä ei ollut aiempaa kokemusta työnohjauksesta ja ennakkoluuloja oli ilmassa, mutta hyvähän tästä tuli.”

  “Pistit meidän tiimin totisesti töihin heti ensimmäisen tapaamisen aikana kun päätimme yhteiset ja henkilökohtaiset tavoitteet. Ei ollut helppoa, mutta onnistuttiin ja nyt kun jälkeenpäin katsoo taakse, niin oikein erinomaisesti!”

  “Tiimin yhteishenki vahvistui, opimme tuntemaan toistemme vahvuuksia ja työtapoja ja arvostamaan erilaisuutta.” 

  “Löysimme muutamia konkreettisia kehittämiskohteita ja saimme johdolta luvan työaikakokeilulle, jolla parannettiin tiimin jäsenten työviihtyvyyttä.”

  “Työnohjaustapaamiset olivat tavoitteellisia ja Kirsin käyttämät menetelmät ja tehtävät inspiroivia.”

  Monialaisen tiimin palauteyhteenveto puolen vuoden (7 x 90') työnohjausprosessin päätteeksi.

 • Asiantuntijaorganisaation työyhteisösovittelu

  Työhyvinvointikyselyssä yhden asiantuntijatiimin tuloksissa havaittiin huolestuttava trendi, joka näkyi turbulenssina myös tiimin arkityössä ja ongelma heijastui sisäiseen ja ulkoiseen asiakaspalveluun. Ratkaisua yritettiin saada aikaan HR:n tuella keskustelemalla, mutta asia ei edennyt toivomaamme suuntaan.

  Saimme avuksemme kahden sovittelijan tiimin, joka toteutti tiimissä ratkaisukeskeisen työyhteisösovittelun prosessin. Kaikki osalliset kutsuttiin kertomaan näkemyksensä asiasta henkilökohtaisesti. Prosessi eteni sovittelijoiden fasilitoimaan tapaamiseen, jossa kuultiin vielä kaikkia osapuolia hyvän vuorovaikutuksen hengessä. Prosessi onnistui ja yhteistapaaminen päättyi sopimuksen allekirjoittamiseen.

  Seurantatapaamisen yhteydessä kävimme läpi sovitut mittarit. Saatoimme todeta, että työyhteisö voi nyt paremmin, esimiehelle ei enää ole tullut valituksia ja asiakkaat ovat tyytyväisempiä kuin ennen sovittelua.

  Sain muutaman kerran seurata Kirsin työskentelyä. Hän on rauhallinen, puolueeton ja harkitseva ja kiinnostunut sekä ihmisistä että tuloksista.

  Keskisuuren asiantuntijaorganisaation johtaja työyhteisösovitteluprosessin jälkeen.

 • Palvelutalon henkilöstön Kehity Vahvuuksilla™-valmennus

  "Kiitos Kirsille valmennuksesta! Valmennuksen sisältö oli mielenkiintoinen ja herätti mietteitä. Valmennus myös avarsi omaa näkemystä ja varsinkin kun aiemmin ei ollut miettinyt omia vahvuuksia, tuli niitäkin sitten pohdittua, mikä on mielestäni ihan hyvä juttu."

  "Oli mukavaa pohtia vahvuuksia välillä kahdestaan ja väliin isommissakin ryhmissä."

  "Ensimmäisillä kerroilla jännitti kertoa omista asioista työkaverille, mutta pian hoksasin, että me kaikki oltiin vähän vieraita omien arvojen ja vahvuuksien ja tempperamenttien kanssa ja tuntui mukavalta oppia tuntemaan itseä ja työkavereita niissä keskusteluissa. Ja kyllä minä jotenkin uusilla silmälaseilla näen osaamistani ja arvoni tässä työssä."

  "Kun alettiin tarkastella opittuja asioita työyhteisön ja työskentelyn kannalta, tuntui tosi hienolta huomata, millaisia vahvuuksia työyhteisöllä on. Kiitos Kirsi. Olet selkeäsanainen ja osaava ohjaaja."

  "Alkupuoliskolla tuli välillä tunne että toistetaan samoja asioita. Loppua kohden enemmän osasi yhdistää työhön näitä asioita, tätä olisi voinut olla enemmän. Kiitos koulutuksesta."

  "Kirsi oli todella osaava, innostava ja kannustava kurssin vetäjä. Tapaamisiin oli aina mukava tulla, jopa lomalta tai vapaapäivältäkin."

  Työyhteisön Kehity vahvuuksilla™ -valmennus.

 • Työnohjauksesta apua esihenkilötyöhön

  Innostuin tosi paljon kun työnantaja ehdotti minulle kehityskeskustelussa työnohjausta. Olin kertonut haasteista uudessa esimiestehtävässä ja kaipasin kättä pidempää avuksi.

  Olen ollut työnohjauksessa aiemminkin, mutta meitä oli silloin iso ryhmä ja käsiteltiin pääasiassa asiakastapauksia. Tämä on nyt tuntunut ihan luksukselta, kun huomio onkin yksin minun työssä.

  Työnohjauksesta on ollut iso apu. Sinä olet haastanut katsomaan asioita eri näkökulmista ja pohtimaan työni ydintä. Olen muuttanut ajankäyttöäni ja priorisoinut tehtäviä uudelleen. Minusta on ollut hyvä, kun et ole antanut valmiita vastauksia, vaan enemmänkin tönit kysymysten avulla eteenpäin kohti omaa ratkaisua.

  Kyllä vaan olen ottanut mukaani jotain! Nappasin sinulta työkalun omaan esimiestyöhöni. Kun alainen tulee kertomaan ongelmistaan, pyydän häntä aina kertomaan lisää ennen kuin ehdotan mitään.

  Tiina, työnohjausasiakas (5 x 60' puolen vuoden aikana)

 • Tiimin kriisityönohjaus

  Olipa todella hyvä, että pääsit näin nopealla aikataululla paikalle ja ryhmä sai sovinnon syntyessä sovittua yhteisistä pelisäännöistä. Kiitos Kirsi!

  Kasvatusalalla toimiva johtaja tiimin kriisityönohjauksen jälkeen.

 • Tiimin VOIMAKEHÄ®-valmennus

  "Valmennus oli ihan loistojuttu katkaisemaan tiimin hektistä työarkea. Oli kiva, että tapaamiset voitiin toteuttaa joustavasti eri aikoina*."

  "Itsetutkiskelu voimakorttien kanssa oli mielenkiintoista. Huomattiin tiimissä ihan uusia vahvuuksia ja opittiin uusi tapa huomata toisiamme myönteisesti työarjessa. Tätä mallia on tahto viedä eteenpäin!"

  "Kiitos Kirsi. Juttelin minun lähiesimiehen kanssa toisen tapaamisen jälkeen ja minun työssä tehdään pari pientä muutosta, jotka auttavat minua tosi paljon. Molemmat asiat tukevat omia vahvuuksiani!"

  "Kahvihuoneen seinälle ripustetut vahvuuskartat muistuttaa meitä joka päivä siitä, että meillä tekee töitä hienot voimavarat omaava tiimi." 

  [*ensimmäinen tapaaminen oli työpäivän jälkeen, toinen aamulla ja kolmas iltapäivällä]

  Palautteita kolmen tapaamiskerran tiimivalmennuksesta VOIMAKEHÄ®-työskentelyn avulla.

 • Opettajien työnohjaus "purkukanavana"

  Tämä työnohjaus on ollut minulle henkireikä, jossa pääsen purkamaan luokkatilanteita ryhmäohjauksessa kollegoiden kanssa ja saan keskustella työstäni myös kaksin sinun, työnohjaajani kanssa.

  Jotenkin sinä osaat aina kysyä tilanteessa oikeat kysymykset! Arvostan sitä, että et tee tulkintoja, vaan pistät minut töihin ja jäsentämään omia ajatuksiani ja tulkitsemaan itse omia valintojani ja kokemuksiani.

  Päällimmäisenä juuri nyt on harmitus siitä, että meidän TO:t nyt loppuu, mutta enemmän olen kiitollinen siitä, mitä olen saanut! Muutamia teettämiäsi harjoitteita olen vienyt luokkaan ja esimerkiksi asteikosta oppilaat ovat tykänneet. Sujuvaa muuttoa ja kivoja töitä tulevaan!

  Heidi, opettaja ammatillisessa koulutuksessa.
  Opettajien ryhmätyönohjaus 90' / kk ja yksilötyönohjaus 60' joka toinen kuukausi.

 • Sijaisvanhempien työnohjaus

  Kiitos ❤️

  Olimme vähällä luovuttaa, kun sitten saimme sinut työnohjaajaksi. Pelastit meidän perheen hajoamiselta.

  Sijaisvanhempi

 • Tyhy-päivän asahi-tunti

  Kiitos uudesta liikuntaelämyksestä! Asahi oli yllättävän erilaista ja kivasti ajattelua haastavaa! Muutaman työntekijän kanssa jo ehdin jutella ja mietittiin, että tilaamme sinulta työporukalle asahi-tunnin kerran kuussa.

  Tiimiesimiehen palaute tyhy-päivän päätteeksi.

 • Etätapahtumien fasilitointikoulutus työnohjaajille

  "Selkeä esitys, monipuolinen materiaali, rohkaiseva ote, mukava ryhmä. Voisi olla pidempikin koulutus tästä aiheesta. Keskustelua voisi olla jopa enemmänkin ryhmissä, jolloin voisi tuottaa kysyttävää ja mahdollistaisi osallisuuden. Tauot oikein hyviä! Kiitos!"

  "Kirsi, sulla on hyvä ääni ja rauhallinen, selkeä esitystapa. Pysyt raameissa, vaikka iso porukka aiheuttaa monenlaista hämminkiä. Kiitos! Positiivinen ja levollinen ote myös kuulijoiden ja tekniikkaongelmien kautta, kysymyksiä kuunneltiin aina auliilla auttamismeiningillä."

  "Asiantuntevaa ja luotettavaa opastusta, kiitos!"

  "Ennakkotehtäväkin toimi jo koulutusmateriaalina. Kiitos paljon!"

  "Sinulla on paljon tähän liittyvää osaamista. Jospa tulisi aika, jolloin tällaisen koulutuksen voisi toteuttaa lähikoulutuksena oman läppärin kanssa ja vertaisten eli muiden työnohjaajien kanssa kokoontuen."

  "Mahtavaa, että itse asia - eli ohjaustyö - ei hukkunut tekniikkaan! Mahtavaa myös, että olit Kirsi tosi konkreettinen ja selkeä!"

  "Toivottavasti STOry jatkaa yhteistyötä kanssasi. Voisi olla lyhemipiä täsmäkoulutuksia yksittäisistä työkaluista. Todella kivasti veit koulutusta eteenpäin."

  Työskentelymenetelmät etätapahtumassa -koulutus Suomen työnohjaajat ry:n jäsenille 20.3.2021.

 • Opiskelijan palaute

  Hi Kirsi, I hope this message finds you.

  I have found a job in xxxxx Oy. I had work experience there for 6 months and now they give me the contract as an employee.

  The school will be over as well and I will graduate - who could have known! The reason of this message is to say honestly thank you to you, as you were the one to call me few times and convince me first to start and then to continue school. You also told me that I would be alright and studies are not too difficult.

  And yes you were right! Work experience was difficult, but I made it and I got a job! So thank you so much for giving me the courage ;)

  Merkonomiopiskelijan Messenger-viesti helmikuussa 2019.