Palvelut

Työhyvinvointivalmennus

Työhyvinvoinnin edistäminen kuuluu sekä työnantajalle että työntekijöille, joilla on suuri vastuu työkykynsä ja ammatillisen osaamisensa ylläpitämisestä sekä työpaikan myönteiseen ilmapiiriin vaikuttamisessa. 

Työhyvinvointivalmennuksessa hyödynnetään tavallisimmin työolobarometrin tai työhyvinvointikyselyn tuloksia. Jos edellisestä työhyvinvoinnin mittauksesta on yli 6 kk, on suositeltavaa käynnistää valmennusprosessi toistamalla kysely. Tarvittaessa yritykselle suunnitellaan alkukartoituksen pohjalta oma sähköinen työhyvinvointikysely, jossa keskustelua suunnataan oikeisiin asioihin. Alkukartoituksen yhteydessä käydään myös läpi mm. työhyvinvointiin liittyvien lakisääteisten toimien tarkistuslista. Nykytilan analyysi ja mahdollinen vertailudata muutoksesta toimivat hyvänä pohjana valmennuksen tavoitteiden määrittelyssä ja projektin suunnittelussa.

Työhyvinvointi ei ole temppu, joka tehdään järjestämällä yksittäinen tyhy-päivä. Työhyvinvointia edistävän toiminnan tulee olla pitkäjänteistä. Kun taustatiedot on kerätty on tulosten analysoinnin ja toimenpidesuunnitelman vuoro. Yrityksen työhyvinvoinnin suunnitelma laaditaan yhdessä työyhteisön kanssa - henkilöstö aktivoidaan mukaan ideoimaan ja keskustelemaan heitä kiinnostavista työhyvinvoinnin teemoista. Ideariihissä eniten keskustelua herättävät yleensä “ihan tavalliset” aiheet; ajankäyttö ja kiireen kesyttäminen, työn tuunaaminen ja terveelliset elämäntavat.

Työhyvinvointi on monen eri tekijän summa ja se syntyy pääasiassa työn arjessa. Milloin sinulla  työnantajana oli viimeksi aikaa pysähtyä pohtimaan omaa ja yrityksesi henkilöstön työhyvinvointia? Tiedätkö mitkä asiat tuottavat työn iloa yrityksesi henkilöstölle? Mitkä asiat lisäävät omaa työhyvinvointiasi? Työhyvinvointi on investointi. Työterveyslaitos on arvioinut, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin!

Yrityksesi henkilöstön työhyvinvointi on Sepontyttärelle sydämen asia. Varaa maksuton arviointikäynti vielä tänään. 

Sepontytär Palvelut Työhyvinvointivalmennus

Kuinka voin auttaa?