Tietoinen hyväksyvä läsnäolo tukee työssäjaksamista

22.10.2020
Kirsi Paldanius

En huomaa ajan kulua. Uusi, inspiroiva asiakaskeissi on imaissut mukaansa. Pohdin valmennuksen rakennetta, mahdollisia osallistavia tehtäviä ja luentomateriaalia. Suunnittelen aikataulua tai käyn läpi räätälöidyn työhyvinvointibarometrin kysymyspatteristoa. Ranteessa värisee. Lasken kädet näppäimistöltä, otan pari askelta taakse ja teen kolmekymmentä kyykkyä. Venyttelen hieman ja hengitän pari kertaa syvän, rauhallisen sisäänhengityksen koko keuhkojen kapasiteetilla - ja pitkän, hidastetun uloshengityksen. Pyöräytän hartiat rennoksi ja haen ehkä lasin vettä.

Korona

Pääsin juuri alkuun yksinyrittäjän taipaleellani, kun kaikki kauhukuvat yrittäjäksi ryhtymisestä näyttivät käyvän toteen ja vain puolivuotias Sepontytär kariutuvan korona-aaltoon. Samassa pyörteessä pärskivät tuhannet muut yrittäjät, osa pysyi pinnalla, osan tumma virta vei mennessään. Orastavat asiakkuudet katosivat. Päätöksiä siirrettiin myöhemmäksi. "Katsotaan syksyllä", oli tuttu vastaus. Tartuin asioihin, joista sain kiinni. Käytin voimavarojani ja kiitin itseäni siitä, että olin vahvistanut resilienssiäni vuosien varrella.

Olen myös henkilökohtaisesti oppinut, miten voin tulla toimeen uusiutuvan kivun kanssa sitä havainnoiden ja hyväksyen sen sellaisenaan, tuomitsematta.

Oman henkisen hyvinvoinnin vahvistaminen

Kävin heti maaliskuussa kehityskeskustelun itseni kanssa ja tiesin, että en halua palata lähtöpisteeseen. Aluksi kyse oli varmasti ylpeydestä, mutta hyvin pian havaitsin jälleen innostuvani. Kartoitin vahvuuksiani ja osaamisidentiteettiäni. Vanhoja muistellessa uinuva mentaalivalmentaja-minä heräsi ja vaati vahvistusta tietoisen hyväksyvän läsnäolon osaamiselle.

Olen konkreettisesti kokenut, kuinka mindfulness vahvistaa kehoani rauhoittavaa hermostoa. Kesäkuussa tehdyssä Firstbeat-mittauksen tuloksissa näkyi, miten työssä palautuminen toteutui työpäiväni aikana. Olen myös henkilökohtaisesti oppinut, miten voin tulla toimeen uusiutuvan kivun kanssa sitä havainnoiden ja hyväksyen sen sellaisenaan, tuomitsematta.

Henkisen hyvinvoinnin tuotteistaminen

Hankin lisää tietoa, harjoittelin ja harjoitin. Samalla ryhdyin intuitiivisesti rakentamaan jotain, jota en ollut kuvitellut tekeväni ja kesän kynnyksellä syntyi Matka Tietoisuustaitoihin -verkkovalmennus. Matka Tietoisuustaitoihin testiversion käynnistymisestä on neljä kuukautta ja varsinainen pilotti päättyy marraskuun alussa. Palautteet ovat olleet todella rohkaisevia ja jatkoon kannustavia. Seuraava kahdeksan viikon lempeä perehtyminen tietoiseen läsnäoloon alkaa 27.11. maanantaina.

Tule mukaan! Valmennuksen superedullinen early bird -hinta on voimassa 1.11.2020 saakka Sepontyttären verkkokaupassa.