Osaaminen Näkyviin - luonteenvahvuudet

2.10.2023
Kirsi Paldanius

Meillä jokaisella on potentiaalisesti käytettävissäsi 24 luonteenvahvuutta, jotka ovat sisäisesti motivoivia, mitattavia ja kehitettäviä. Ihmiset, jotka voivat käyttää luonteenvahvuuksia työssään, kokevat useammin uppoutumista, eli flow:ta ja työnimua. He myös kokevat työnsä merkitykselliseksi.

Tee päivän hyvä työ tänään itsellesi ja läheisillesi, ja tee VIA-luonteenvahvuuksien kartoitus!

Luonteenvahvuuksiesi "selfien" saat napattua osallistumalla maksuttomaan kartoitukseen VIA-Instituutin verkkosivuilla https://viacharacter.org. Kartoituksella saat selville omien luonteenvahvuuksiesi tämänhetkisen järjestyksen. Positiivisen psykologian luonteenvahvuusteoriaan perustuva VIA-luonteenvahvuuksien kartoitus on kaikille avoin ja siitä on olemassa kymmeniä kieliversioita. Tutkijaparin Petersonin ja Seligmanin tieteellisesti validi luonteenvahvuusteoria yhdistää mm. eri persoonallisuusteorioiden, filosofioiden, kulttuurien ja maailmankatsomusten arvostamat vahvuudet ja hyveet.

Sinullakin on potentiaalisesti kaikkia 24 luonteenvahvuutta, joita hyödyntämällä ja harjoittamalla voimme toteuttaa universaaleja hyveitä, tuottaa hyvinvointia ympärillemme ja elää hyvää elämää.

Tutkimuksen mukaan luonteenvahvuuksien käyttö työssä ilmenee mm.:

  • parempana terveytenä
  • hyvinvointina
  • työn tuloksellisuutena
  • tuottavuutena
  • pienempänä henkilöstövaihtuvuutena
  • työtyytyväisyytenä

Haluatko tutustua vahvuuksiisi ohjatusti? Ota yhteyttä, niin varataan sinulle aika henkilökohtaiseen Voimakehäprofilointi™ -valmennustapaamiseen. Haluatko varata VOIMAKEHÄ® -vahvuusvalmennuksen tai tyhy- tai tyky-päivän vahvuustyöpajan tiimillesi? Varaa maksuton konsultaatio tai VOIMAKEHÄ®-demo työpaikallanne tai verkossa.

Tämä julkaisu on osa Sepontyttären Osaaminen näkyviin -viikon julkaisusarjaa. #OsaaminenNäkyviin -viikkoa vietetään 2.-8.10.2023.

#Vahvuudet #Osaamisidentiteetti #ItsensäJohtaminen #Voimavarat #PositiivinenPsykologia #Voimakehä #Vahvuusvalmennus #VahvuuksienJohtaminen #Työhyvinvointi #Hyvinvointi