Pian 20 vuotta sitten suoritin FISAF personal trainer -tutkinnon. Opintoihin kuului erilaisiin liikunnan lajiuutuuksiin tutustuminen. Testasimme mm. Bosua ja opimme valmentamaan 90-luvun lopulla huippusuosituksi tulleen sauvakävelyn tekniikaa. Yksi mielenkiintoisimmista uusista tuttavuuksista oli asahi, jota meille kävi esittelemässä Keijo Mikkonen, yksi asahin neljästä kehittäjästä. Nyt, parikymmentä vuotta asiaa kypsyteltyäni ja asahia omassa arjessa hyödyntäneenä päätin ottaa seuraavan askeleen ja kouluttauduin ohjaajaksi.
Asahi on suomalaista terveysliikuntaa
Liikuntalajina asahi on nuori, vasta parikymppinen. Asahin ovat kehittäneet v 2004 Ilpo Jalamo, Timo Klemola, Keijo Mikkonen ja Yrjö Mähönen. Vaikka asahi on saanut vaikutteita itämaisista lajeista, perustuu se täysin länsimaiseen lääketieteeseen.
Asahi on ennaltaehkäisevä ja hoitava liikuntajärjestelmä, jossa on vaikutteita monista terveysharjoituksista. Asahi perustuu tieteen tutkimustuloksiin liikunnalla saavutettavista terveyshyödyistä. (Sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mäkinen)
Jokainen asahin liike ja liikkeiden suorittamistekniikka on perusteltu terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.
Asahi ja terveys
Asahin terveyysvaikutuksia on seurattu Suomessa toiminnan alusta lähtien. Vaikka asahista ei ole vielä tehty tieteellistä tutkimusta, on muutamia pilottitutkimuksia jo valmistunut. Niissä on havaittu mm. niskahartiaseudun ongelmien lievittyvän. Asahi Nordicin pääkouluttaja Risto Lehto on käynyt asahin liikesarjat läpi fysioterapeutin kanssa. Yhteistyön tuloksena on saatu uutta näkemystä liikkeiden terveysvaikutuksiin.
Asahi sopii ihan kaikille ja sitä voi harjoittaa missä vain. Asahi on siis täsmävalinta työkykyä edistävään toimintaan esimerkiksi toimistotyötä tekeville, autonkuljettajille, hoito- ja kaupan alan työntekijöille - ehdoton napakymppi TYKY-päivän liikuttajaksi!
Asahi osana TYKY- tai virkistyspäivää
Aamun avaus asahilla herättää aistit, lounaan jälkeen saadaan vireystila palautettua liikkumalla ajattelua haastavasti ja päivä on mukava päättää lempeään liikkeeseen. Harjoitus sopii mihin tahansa TYKY- tai virkistyspäivän hetkeen.
Räätälöin asahi-tuntinne ryhmän, käytettävissä olevan ajan ja ajankohdan huomioiden helpoksi, rauhalliseksi, haastavaksi, vauhdikkaaksi - teidän tarpeitanne vastaamaan!
Tunti voidaan toteuttaa sisätiloissa tai vaikka työpaikan parkkipaikalla - tai viedä lähiluontoon!
TYKY vaiko TYHY?
Työkyvyn ylläpitäminen (TYKY-toiminta) on vain yksi osa työhyvinvoinnin kokonaisuutta. TYKY-toiminta mielletään usein pari kertaa vuodessa järjestettäväksi TYKY-päiväksi. TYHY-toiminnan, eli työhyvinvointia edistävän toiminnan tulisi olla läsnä joka päivä työarjen kohtaamisissa.
Onko yrityksenne TYHY-toiminta vasta suunnitteluasteella? Ota yhteyttä! Soita +358 500 580 921 tai laita WhatsApp-viesti / sähköposti ja varaa aika maksuttomaan kartoitukseen. Autan mielelläni alkuun!